Durva pálinkacsata: a Tesco visszahívta a Szatmári szilvát

MTI
Hatósági laboratóriumi vizsgálatok szerint a Szatmári ágyas szilvapálinka minősége nem megfelelő, mivel súlyos íz és illathibája van. A Vas megyei kormányhivatal határozata alapján a Tesco már döntött arról, hogy a terméket kivonja áruházaiból. A forgalmazó Panyolai Szilvórium Zrt. szerint a cég lejáratása a cél.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Súlyos minőségi hiányosságokat - íz- és illathibákat - talált a Panyolai Szilvórium Zrt. Szatmári ágyas szilvapálinkájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma - közölte az MTI-vel Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas megyei kormányhivatal főosztályvezetője. A laboratóriumi eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság szerdai határidővel fellebbezést nyújthatott be.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A Tesco-Global Áruházak Zrt. honlapján máris közzétette, hogy kivonja a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Az áruházlánc a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályának határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását.

A terméket gyártó társaság szerint ugyanakkor "a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél". A Vas megyei kormányhivatal viszont úgy foglalt állást, hogy a pálinka ellenőrzése éves monitoring terv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzéssel történt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03