Egri Borműhely: neves borászatokat egyesít közös célokért

agrarszektor.hu
Az Egri Borműhely a 2019. februárban Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián mutatkozott be. Tagjai a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, az Egri Csillagok Zrt., az Eszterházy Károly Egyetem, a Gál Tibor Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a St. Andrea Szőlőbirtok, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szervezet életében fontos lépés volt, mikor 2018-ban egyesületté alakultak, és elkezdtek kommunikálni a szakmával, illetve a nagyközönséggel is. Ennek keretében létrehozták a közösségi médiafelületeket Egri Bor Most néven, valamint szakmai előadásokra is sor került Egerben és Budapesten. Az Egri Borműhely először idén februárban, az Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián mutatkozott be. A tagok Eger városával együtt egy 500 fogyasztóra kiterjedő piackutatást is végeztek. Az irányt ezután a borkínálat továbbfejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása adta meg.

A gyakorlatban mindez az egri bikavér megerősítését, az egri csillag piaci megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes egri palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy mindenki igyekezzen vonzóvá tenni a helyi borokat a fiatal fogyasztók számára - olvasható a Wineglass sajtóközleményében. Az egyesület egyik alapítója, Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok borásza, így nyilatkozott a közös munkáról: "Számomra nagy élmény lelkes kollégákkal korszakos feladatokról, kérdésekről elmélkedni. Örülök nekik, és igazán remélem, hogy ez a szeretet kiárad majd az egész borvidékre, és - bízván valóban méltó közös törekvéseinkben - beteljesítjük a ránk szabott feladatainkat, így talán példát adhatunk a következő generációnak is!"

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?