2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Élelmiszer

Egy ország, amelyre különleges partnerként tekintünk

Különleges szakmai partnerként tekint Ugandára Magyarország. Az afrikai ország élelmiszerbiztonsági fejlesztési elképzelései az agrártárca szerint üzleti lehetőséget nyújthatnak a magyar agrárcégek számára is.
 
 

Megosztaná Magyarország agrárszakértelemben szerzett tapasztalatait Ugandával is – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára, aki Okello Oryem, ugandai külügyminiszter-helyettessel tárgyalt. Az államtitkár kiemelte az agrárinnovációs megoldásokat a víztakarékos növénytermesztésben, illetve a magyar állategészségügyi tapasztalatokat, amelyek szerepet játszhatnak a klímaváltozás miatti új betegségek és paraziták elleni küzdelemben.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


Uganda arra törekszik, hogy termékei megfeleljenek az európai sztenderdeknek, ezért ennek megfelelő élelmiszerbiztonsági rendszer felállítását tervezik. A kelet-afrikai ország részlegesen kiaknázott mezőgazdasági potenciállal bír, így agrárfejlesztési elképzelései a magyar technológia- és szaktudás-exportban lehetőséget teremthetnek a magyar vállalatoknak – hangzott el az egyeztetésen.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!