Egyetlen albán pékséget sem jelentett fel a magyar sütőipar

agrarszektor.hu
Nem tett feljelentéseket az albán pékségek miatt a Magyar Pékszövetség, mert a szervezet szerint a hatóságok előtt is ismert, hogy e vállalkozások nem a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak megfelelően működnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ugyanakkor azt állapította meg, hogy az albán pékségek nem jelentenek kiemelt élelmiszer-biztonsági kockázatot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Teljes egészében ismert a hatóságok előtt, hogy az albán pékségek nem a Magyar Élemiszerköny előírásainak megfelelően végzik munkájukat sem az alapanyagokat, sem a gyártmánylapokat tekintve - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke. Ezért a szervezet nem tett feljelentéseket az ügyben.

Septe József szerint a hatóságoknak látniuk kell az albán pékségekkel kapcsolatos tényeket, mind a termékekkel, mind a higiéniai hiányosságokkal kapcsolatban. Így a Nébih, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) vizsgálataival, illetve idegenrendészeti ellenőrzésekkel az albán pékségek működésének problémái megoldhatók lennének - tette hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET
A Nébih rendszeresen ellenőrzi az albán pékségeket, de a vizsgálati eredmények alapján nem jelenthető ki általánosan, hogy e pékségek kiemelt élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentenének - közölte ugyanakkor a napokban a hatóság. A hivatal szerint a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait csak akkor kötelező alkalmazni, ha az adott élelmiszer-előállító az abban foglalt megnevezéseket használja.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?