Egyetlen trappista sajt kapott Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet: mutatjuk, melyik

Egyetlen trappista sajt kapott Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet: mutatjuk, melyik

agrarszektor.hu
Egyszerre két terméke is rangos elismerést kapott az Alföldi Tej Kft-nek. A Magyar márka alatt forgalmazott trappista guriga sajt és natúr joghurt is megkapta a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer, azaz a KMÉ egy olyan összetett szempontrendszerrel és komplex vizsgálati rendszerrel rendelkező védjegy, amely utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére, miközben a gyártási folyamathoz kapcsolódó fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartja - írja közleményében az Alföldi Tej Kft. A védjegyrendszer abban segíti a vásárlót, hogy mindig kiemelkedő minőségű és biztonságos élelmiszereket emeljen le a boltok polcairól, mivel a KMÉ a minőség garanciája. A KMÉ-védjegyet az Agrárminisztérium, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, valamint a Szent István Egyetem delegáltjaiból álló bizottság javaslata alapján ítélte oda a Védjegyjogosult a gyártási folyamat és helyszíni ellenőrzések után.

A kizárólag magyar tejből készülő, garantáltan négy hétig érlelt, Magyar márka alatt forgalmazott trappista sajt ízével, állagával nem csupán a vásárlókat győzte meg, hanem a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület vaktesztjének kóstolóit is, hiszen mind a guriga, mind a szeletelt sajt első helyen végzett az összehasonlító teszten. A KMÉ minősítés megerősíti a gyártás magas minőségét és az eddigi eredményeket, hiszen jelenleg ez az egyetlen, Magyarországon kapható trappista sajt, amely elnyerte a KMÉ védjegyet. A szintén Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel rendelkező, többféle poharas kiszerelésben is elérhető Magyar natúr joghurt 140 grammos és 330 grammos csomagolásban vásárolható meg.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02