2019. február 23. szombat Alfréd

Hírek - Élelmiszer

Eldőlt, ki lesz az új Hungrana-vezér Szabadegyházán

Kócza Zsolt, az ADM amerikai gabonakereskedelmi vállalat európai regionális igazgatója lesz a szabadegyházai Hungrana Kft. új vezérigazgatója. A szakember a júniusban távozott Lengyel Attilát váltja a bioetanolt, alkoholt és izocukrot gyártó Hungrana élén.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

November elsejétől Kócza Zsolt tölti be a szabadegyházai Hungrana Kft. vezérigazgatói posztját – tudta meg az agrárszektor.hu. A szakember a vállalat élén Lengyel Attilát váltja, aki júniusban vált meg a cégtől.

Kócza Zsolt korábban a Cargill Magyarország elnök-vezérigazgatója volt, tavaly pedig az Archer Daniels Midland Company (ADM) amerikai gabonamultihoz távozott, ahol európai regionális igazgatóként dolgozott. Az ADM fő tevékenysége a gabona, az olajosmagvak, a fehérjenövények és más árupiaci termények kereskedelme, feldolgozása és logisztikája, illetve a feldolgozott termékek forgalmazása.

Az ADM – az Agrana és a Tate&Lyle mellett - tulajdonos a szabadegyházi Hungranában is, amely izocukor-, alkohol- és bioetanol-gyártással foglalkozik. A vállalat ma már nem csak Magyarország, hanem Európa legnagyobb kukorica-feldolgozójának és piacvezető izocukorgyártójának számít.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Agrárium 2019

  Mezőgazdaság a gyakorlatban >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu