Elindult a visszaszámlálás: hamarosan kiderül, ki lesz a Borászok Borásza 2021-ben

Elindult a visszaszámlálás: hamarosan kiderül, ki lesz a Borászok Borásza 2021-ben

agrarszektor.hu
Lezárult a Borászok Borásza szavazás első fordulója, és kiderült, hogy ki az öt legjobb magyar borász! A szavazás folytatódik, és június 4-én azt is megtudjuk, hogy ki lesz a legjobbak legjobbja, ki lesz a 15. Borászok Borásza! A Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány április elején hozta nyilvánosságra a Kárpát-medence ötven legjobb magyar borászának listáját, amelyet a Borászok Borásza díjat már elnyertek közössége állított össze. Ez az ötven borász a díj jelöltje.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lista kihirdetésével egyidőben természetesen az ötveneket is tájékoztatták, és hivatalosan elindították az elsőkörös szavazást. A díj roppant egyszerű szabályai szerint ugyanis a díjra jelöltek döntenek a végső győztesről egyszerű, de kétfordulós szavazás alapján - olvasható a Borászok Borsza közleményében. Az első forduló most zárult le, mindenki leadta szavazatát. A voksokat az alapítvány ellenőrizte és összesítette, és ez alapján kialakult az öt fős döntő. Az ötven legjobb magyar borász őket juttatta a döntőbe, közülük kerül ki idén a Borászok Borásza:

Forrás: Borászok Borásza 

A döntős névsor kihirdetésével egyidőben indítják a voksolás második fordulóját. Ebben a körben szintén az ötveneknek van szavazati joguk, de értelemszerűen már csak az öt döntős közül kell választaniuk. Ez tehát a legizgalmasabb időszak, a célegyenesbe érkeztek, hamarosan megtudhatják, hogy ki lesz az újdonsült Borászok Borásza! Nem csak a "kollégák" teljesítményét díjazzák, hanem megválasztják a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is.

A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Idén a következő személyeket jelölték a díjra:

  • Ambrus Lajos (József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője),
  • Bányai Gábor Botond (borszakíró, a Borigo főszerkesztője),
  • Fiáth Attila (nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem tanára)
  • Kovacsik Tamás (az Aszú Étterem borértő tulajdonosa),
  • Matt Kramer (amerikai borszakíró) és
  • Ripka Gergely (borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője).

EZ IS ÉRDEKELHET

A Jövő Borásza Ösztöndíjra borász hallgatók pályázhatnak és többek között 1.000.000 forintot lehet nyerni külföldi szakmai gyakorlatra. A visszaszámlálás elindult, június 4-én kiderül, hogy ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat, hogy ki lesz a Borászok Barátja, és ki lesz a 15. Borászok Borásza!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?