Elképesztő gusztustalanság egy magyar feldolgozónál (fotók)

agrarszektor.hu
Súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Baranya megyei állati melléktermékeket feldolgozó üzem működését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A telepen elképesztő körülményekre bukkantak a hivatal ellenőrei.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lakossági bejelentés nyomán ellenőrzött egy Baranya megyei állati melléktermék feldolgozó üzemet a NÉBIH. Az egyébként engedéllyel rendelkező vállalkozás működését a súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a hatóság.

A fotókkal is alátámasztott bejelentést követően a NÉBIH szakemberei haladéktalanul felkeresték az üzemet. A telepen megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket: az egyik tárolóban mintegy 24 tonna sertéscsont, fejek, béldarabok álltak fedetlenül, a másikban pedig - szintén takarás nélkül - a komposztot gyűjtötték. Utóbbi környékén tócsában állt a kifolyt csurgalék-lé.

 

A madarak szabadon rájárhattak a hegyekben álló csontokra. A telep kerítése közel 70 méteren hiányzik, így a vadak, kóbor kutyák is akadály nélkül hozzáférhettek a hulladékhoz.. A hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését és elrendelte a hiányosságok pótlását.

A Nébih legutóbb egy zalai húskereskedőt is lekapcsolt.

Egy Pest megyei telepen pedig patkánytetemet is találtak az állati hulladékok között.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?