Elképesztő siker! - Magyar bor egy exkluzív légitársaságnál

agrarszektor.hu
A Qatar Airways járatain találkozhatunk a hungarikumunkkal.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megállapodás született a Qatar Airways és a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet között, mely értelmében a borászat hivatalos beszállítói státuszt kapott a világ egyik legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosító légitársaságánál, írja az MTI.

A Dereszla Pincészet 2008-as évjáratú Tokaji 5 puttonyos Aszú borával a Qatar Airways business osztályain utazók áprilistól találkozhatnak.

A Pincészet borait a nemzetközi szakmai sajtó rendkívül magasan értékeli. Legutóbb a 2007-es évjáratú 5 puttonyos Aszú bor került a Wine Spectator Top 100 (világ 100 legjobb bora) listájának 20. helyére.


Dereszla Pincészet - Bodrogkeresztúr

A pincészet történelme egészen Hunyadi Mátyásig, azaz 1400-as évek második feléig nyúlik vissza. 2000-ben került a Champagne-i D'Aulan család tulajdonába a pincészet. 2007 elejére alakult ki a mai formája a Dereszla Pincészetnek. Ekkor új feldolgozó épület, logisztikai és adminisztrációs egységek épültek. A deraszlai borok számtalan díjjal és elismeréssel rendelkeznek a legrangosabb borversenyekről. Az aszúk mellett egyéb borok is, mint például szamorodni, furmint, sauvignon blanc, és mások is szerepelnek a repertoárban.


View Larger Map


Tarol az aszú!

Mióta a tavalyi év szeptemberében hivatalosan is a hungarikumok közé emelték a tokaji aszút, többek között a csabai kolbásszal, a hízott libából előállított termékekkel és a Béres-cseppel együtt, ez már a második pozitív nemzetközi hír.

A hungarikumokról szóló hírünket IDE kattintva olvashatják.

2013 novemberében a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács által rendezett Hong Kong International Wine & Spirits Fair-en bizonyított az aszú. A híradások szerint a hagyományosan vörösborok áltak dominált piacon jelentős az érdeklődés a tokaji aszú iránt is.

Az eseményről szóló összefoglalónkat IDE kattintva olvashatják.

 

Nem az aszú az első

2005-ben például a Lufthansa választotta az első osztályon utazói számára Gál Tibor 2003-as Egri Chardonnay fehérborát. A német légitársaság akkor több mint 800 palackkal rendelt a kiválasztott különlegességből. Ám ezt megelőzően is volt már példa hasonlóra a Lufthansánál. A légitársaság sommelier-ja már 2004-ben is letette a voksát magyar borok mellett, amikor is a Tokaj-Hétszőlő Rt. hatputtonyos, 1996-os évjáratú borát, valamint a Neszmély Szöllősi Pincészet 2003-as Pannonhalmi Sauvignon Blanc-ját szemelte ki a prioritást élvező utasainak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02