2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Élelmiszer

Elkezdődött az élelmiszerek raktározása: kellemetlen meglepetéseket hozhat a Brexit

A brit kereskedésekben jó ideig nem lesz elég friss zöldség, gyümölcs és tőkehús, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból október végén. A hiány elkerülése miatt az importőrök elkezdtek raktározni, és alternatív útvonalakat igyekeznek kiépíteni.
 
 

A brit Élelmiszer- és Italszövetség arra figyelmeztet, hogy bár megtesznek mindent annak érdekében, hogy felkészüljenek arra, hogy a Brexit nehézségeket okozhat majd az olyan élelmiszerek, mint a zöldség, gyümölcs, illetve tőkehús behozatalában, egyelőre megjósolhatatlan, hogy ezek milyen formában jelentkeznek majd - írja a Euronews. A problémák elkerülése miatt a brit importőrök raktározással és alternatív útvonalak kiépítésével igyekeznek megelőzni a kellemetlen meglepetéseket.

Ezeket a megoldást jelentő ötleteket azonban nem adják ingyen. A vészforgatókönyvek körülbelül 120 millió dollárba kerülnek majd a szektornak hetente. Ráadásul a brit élelmiszerimport éves forgalmának több mint 60 százalékát éppen ősztől tavaszig bonyolítja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu