2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Élelmiszer

Élőhely rehabilitáció Erdőtelken

Komplex élőhely rehabilitáció kezdődik Magyarország örökzöldekben leginkább bővelkedő arborétumában, a Heves megyei Erdőtelken - jelentette be szerdán az arborétumot fenntartó gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektorhelyettese.
 
 

Bíró Tibor elmondta, hogy a 132 millió forintos beruházás, amelynek megvalósítása során elsősorban a belvízelvezető és az öntözési infrastruktúra kiépítésére kerül sor, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretében valósul meg. Hozzátette: a rehabilitáció keretében sor kerül a mesterséges tó és a meglévő csatornák rekonstrukciójára, a terület öntözőrendszerének kiépítésére, felújítják a védő kerítést és madárodúkat helyeznek ki a fáskertben.

Antal Gábor, az arborétum vezetője arról szólt, hogy a kertet 1895-ben hozták létre az erdőtelki kastélyt övező parkban. A 6 hektárosra növekedett arborétumban mintegy 1.200 faj 1.800 egyede látható. A teljes védett terület 25,5 hektár, ebből 7,2 hektárt kezel a főiskola, a fennmaradó részt, amelyen égerláp található, a Bükki Nemzeti Park gondozza - mondta Antal Gábor. A rehabilitáció, a tervek szerint 2014 január végén fejeződik be.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu