Először növesztettek mesterséges húst az űrben - Megkóstolná?

agrarszektor.hu
Mesterséges húst növesztettek az űrben a 400 kilométer magasságban keringő Nemzetközi Űrállomás asztronautái. A szarvasmarháktól származó sejteket még a földön gyűjtötték össze, ezt követően szállították fel őket az űrbe, ahol izomszövetet alakítottak ki belőlük egy erre alkalmas 3D-nyomtató segítségével.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szeptember 26-án az Aleph Farms izraeli élelmiszertechnológiai startup cég végrehajtott egy kísérletet, amelynek során sikeresen növesztettek húst inkubátorban a 400 kilométer magasságban keringő Nemzetközi Űrállomás asztronautái - írja a Guardianre hivatkozva az Index. A szarvasmarháktól származó sejteket a földön gyűjtötték, majd felszállították őket az állomásra. Ott kisméretű izomszövetet alakítottak ki belőlük egy szövetek nyomtatására alkalmas 3D-nyomtató segítségével. Ez a módszer az izom regenerálódásának természetes mechanizmusát utánozza. A kísérlet célja, hogy a módszerrel majd a jövőben húst biztosíthassanak az űrben élő emberek számára, ugyanakkor annak a lehetőségét is felvetni, hogy anélkül állítsunk elő húst akár a földön is, hogy az állattartás negatív környezeti következményeivel számolnunk kellene.

Az Aleph Farms egyébként már tavaly decemberben bejelentette, hogy sejtekből steaket növesztett két hét alatt, bár azt elismerték, hogy az íze még nem az igazi. Mint mondták, bizonyították, hogy a mesterségesen előállított hús létrehozható bármikor, bárhol, bármely körülmények között, így megoldást kínálhatnak arra, hogy ott állítsuk elő a húst, ahol az embereknek szükségük van rá, és pontosan akkor, amikor igénylik. Az űrben nincs lehetőség arra, hogy 10-15 köbméter vizet fogyasszunk egy kiló hús előállítására, folytatja a cégvezető, de a cég szerint az ő technológiájuk alkalmas lehet arra, hogy biztonságos és kis környezeti terheléssel járó húst biztosítsanak az elkövetkező generációk számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?