2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Élelmiszer

Erdőgazdálkodás: minden emberre jusson egy fa!

A tervszerű erdőgazdálkodásnak köszönhetően Magyarországon, s azon belül Fejér megyében is jelentősen nőtt az erdőterületek nagysága.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Föld minden emberére jusson legalább egy ültetett fa - ez a célja annak az ENSZ által indított programnak, amelynek még nagyobb hangsúlyt adhat az idei esztendő, amikor az erdők évét ünnepeljük. A kampány egyik legjelentősebb mondanivalója a fenntartható erdőgazdálkodási formák kialakítása, terjesztése – olvasható a fmh.hu-n.

Noha az uniós átlagot tekintve kedvezőbbek a magyar erdők fatermési mutatói, mégis meglehetősen alacsony a hazai erdősültség. Ennek oka, hogy az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződés után megmaradt országrész csak 12 százalékos erdősültséggel rendelkezett, amit felismerve, az ország nagyarányú erdőtelepítésekkel és persze komoly anyagi ráfordítással napjainkig közel 70 százalékkal növelte erdőterületét. A Nemzeti Erdőprogramban megfogalmazott távlati stratégiai cél a 26-27 százalékos erdősültség elérése.

Klemencsics András, az Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának vezetője szerint természetesen van esély rá, hogy növekedjen a magyarországi erdőfelületek nagysága, ugyanis az adatok szerint az elmúlt években nőt a hazai erdőterületek száma. Fejér megyében például 2001 és 2006 között 244 hektárral, 54 ezer hektárra nőtt az erdős területek nagysága.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu