2020. április 4. szombat Izidor

Hírek - Élelmiszer

Ettől tényleg felfordul a gyomor - Horror a vágóhídon (videó)

Rejtett kamerás felvétel mutatja be, milyen horrorisztikus körülmények között bánnak a sertésekkel egy minnesotai vágóhídon. A videót egy állatvédő szervezet készítette, de az érintett cég szóvivője szerint a felvétel torzít, és az állatokat az előírások szerint dolgozzák fel.
 
 

Borzolja a kedélyeket az interneten az a rejtett kamerás felvétel, amely egy minnesotai húsfeldolgozó üzemben készült az Egyesült Államokban – írja az index. A videón részletesen láthatók azok a körülmények, amelyek között az üzem működik: a remegő, sokszor járóképtelen állatokat kirángatják a tartóhelyiségükből, ütik-verik őket, egy futószalagon, sorozatban ölik le. Az is előfordul, hogy a munkások véres törölközőkkel dobálják egymást, a disznók gennyes sebeit nyomkodják, illetve nézik, ahogy a döglött állatokból szivárog a fekália a futószalagon.

A felvételt egy állatvédő szervezet készítette, és azt eljuttatták az amerikai mezőgazdasági minisztériumba is. Az érintett cég szóvivője szerint ugyanakkor a videó torzít, és valójában az állatokat az előírásoknak megfelelően dolgozták fel. Állítása szerint több száz ember dolgozik az üzemben annak érdekében, hogy az elkészült termékek semmilyen formában ne fertőződjenek meg.

A vágóhídról szóló videó csak erős idegzetűeknek ajánlott:


Nem az első eset, hogy durva bánásmódról számolnak be vágóhidakon készült felvételek. Legutóbb egy franciaországi üzemben készült ilyen.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu