Európa első új bora a Badacsonyörsön készült Csabagyöngye

agrarszektor.hu
A Varga pincészetben százötvenezer palack Csabagyöngye készült Badacsonyörsön, ez Európa első újbora, és ebből a szőlőből csak ez a pincészet készít bort.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Varga Péter tulajdonos, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a Csabagyöngye érlelés nélkül készül, vagyis hidegkezelés után rögtön palackozzák.

A Varga pincészet 1993-ban kezdte meg működését, az első évben 800 ezer palack borral, tavaly már 11,4 millió palackot értékesítettek, az idén pedig elérik a 12 milliót, mondta Varga Péter. A borászat egyetlen évtől eltekintve a gazdasági válság éveiben is képes volt szerényen növekedni.

A pincészet közepes árfekvésű borokkal kezdte meg működését, 10 évvel ezelőtt azonban saját szőlőbázist hozott létre zömében saját telepítéssel, ami lehetővé tette presztizsborok készítését is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?