2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Élelmiszer

Ez a zöldség lehet a következő évek legnagyobb slágere: ilyet még biztosan nem láttál

Ha valaki már unja a megszokott, zöld és semmilyen módon nem izgalmas uborkákat, akkor az ő számára van egy jó hírünk: a saláták és zöldségételek egyik alapjának léteznek más, izgalmasabb színű változatai is!
 
 

Noha úgy néznek ki, mintha csak tegnap kerültek volna ki valami őrült tudós laboratóriumából, az albínó uborkák már több mint egy évszázada léteznek. A teljes fehérség nem anomália, hanem a hosszas és türelmes nemesítés eredménye, olvasható az Oddity Central oldalán. A fehér uborka először 1983-ban szerepelt a Burpee társaság híres vetőmag-katalógusában. A legenda szerint az első albínó uborkát egy vevő küldte el a cégnek még 1890-ben, a Burpee társaság pedig három évig dolgozott azon, hogy kereskedelmi forgalomba lehessen hozni az új fajtát.

A hozzáértők szerint a fehér uborkának nagyon jó textúrája van és kifejezetten finom is, ugyanis egyáltalán nincs keserű íze. Nagyszerű kiegészítő lehet salátákhoz, savanyúságokhoz vagy más ínyenc ételekhez. Akiknek volt már szerencséje hozzá élőben is, azok szerint a fehér bőre olyan vékony, hogy nem is kell lehámozni.

Az elmúlt évszázadban a fehér uborkát nevezték már “Fehér Csodának”, “Elefántcsont Királynak” és “Fehér Albínónak” is. A fajta, noha nem olyan gyakori, mint zöld rokonai, egyáltalán nem számít ritkaságnak. Olyannyira nem, hogy online bárki bármikor hozzájuthat fehér uborka vetőmagokhoz. Az újdonság-érzés ezért inkább annak köszönhető, hogy az emberek döntő többsége nem is tudta mostanáig, hogy egyáltalán létezik ilyen növény.

(A cikkben szereplő képek az Oddity Central tulajdonát képzi, a fenti videó pedig a California Gardening tulajdona.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu