2022. január 18. kedd Piroska

Hírek - Élelmiszer

Ez hihetetlen: újrahasznosítható csomagolást kap az egyik legismertebb szeszes ital

Újrahasznosítható papírpalackot dob piacra a Diageo. A Johnnie Walkert is gyártó italmulti bejelentette, hogy 100%-ig műanyagmentes, teljesen lebomló papír "palackot" alkottak meg a híres whiskynek.
 
 

Jövőre már újrahasznosítható papírpalackból is lehet whiskyzni, írta meg a Guardian. A Johnnie Walkert is gyártó Diageo nevű italmulti bejelentette, hogy megalkották a világ első, 100%-ig műanyagmentes, papír alapú töményszeszes palackját.

A palack fenntartható forrásból származó cellulózrostból készült, teljesen újrahasznosítható, és a nemzetközi élelmiszer-biztonsági előírásoknak is meg fog felelni. Azt ugyan nem sikerült megoldani, hogy teljesen papírból készüljön, de az italt védő bélés műanyag helyett szintén lebomló gyantából készült, a kupak pedig alumíniumból.

Büszkék vagyunk rá, hogy a világon elsőként állítottunk elő ilyen palackot. A Diageo folyamatosan küzd azért, hogy kitolja a fenntartható csomagolások határait, és ebben a palackban hatalmas lehetőségek vannak. Helyénvalónak tűnik, hogy a Johnnie Walkerrel vezessük be, amely a 200 éves történelme során gyakran állt elő innovatív megoldásokkal

– mondta Ewan Andrew, a Diageo fenntarthatóságért felelős vezetője

A környezetbarát papírüveget jövőre tervezik piacra dobni, első körben egyetlen piacon vezetik be a Johnnie Walkerekkel, aztán ha bejön, világszerte bevezetik. Persze az alkoholpiac óriásai közül sem csak a Diageo próbálkozik ilyesmivel, a Carlsberg például tavaly ősszel jelentette be a maga papír söröspalackját.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!