2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Élelmiszer

Ez hihetetlen: újrahasznosítható csomagolást kap az egyik legismertebb szeszes ital

Újrahasznosítható papírpalackot dob piacra a Diageo. A Johnnie Walkert is gyártó italmulti bejelentette, hogy 100%-ig műanyagmentes, teljesen lebomló papír "palackot" alkottak meg a híres whiskynek.
 
 

Jövőre már újrahasznosítható papírpalackból is lehet whiskyzni, írta meg a Guardian. A Johnnie Walkert is gyártó Diageo nevű italmulti bejelentette, hogy megalkották a világ első, 100%-ig műanyagmentes, papír alapú töményszeszes palackját.

A palack fenntartható forrásból származó cellulózrostból készült, teljesen újrahasznosítható, és a nemzetközi élelmiszer-biztonsági előírásoknak is meg fog felelni. Azt ugyan nem sikerült megoldani, hogy teljesen papírból készüljön, de az italt védő bélés műanyag helyett szintén lebomló gyantából készült, a kupak pedig alumíniumból.

Büszkék vagyunk rá, hogy a világon elsőként állítottunk elő ilyen palackot. A Diageo folyamatosan küzd azért, hogy kitolja a fenntartható csomagolások határait, és ebben a palackban hatalmas lehetőségek vannak. Helyénvalónak tűnik, hogy a Johnnie Walkerrel vezessük be, amely a 200 éves történelme során gyakran állt elő innovatív megoldásokkal

– mondta Ewan Andrew, a Diageo fenntarthatóságért felelős vezetője

A környezetbarát papírüveget jövőre tervezik piacra dobni, első körben egyetlen piacon vezetik be a Johnnie Walkerekkel, aztán ha bejön, világszerte bevezetik. Persze az alkoholpiac óriásai közül sem csak a Diageo próbálkozik ilyesmivel, a Carlsberg például tavaly ősszel jelentette be a maga papír söröspalackját.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu