Ez lehet a jövő csomagolása? Nem is gondolnád, mire cserélnék a műanyagokat

Ez lehet a jövő csomagolása? Nem is gondolnád, mire cserélnék a műanyagokat

MTI
Vendéglátóipari műanyag csomagolásokat helyettesítő, komposztálható papírtermékek gyártását kezdi meg 310 millió forintos beruházással Leányváron az UgrinPack-Erdősi Kft. - mondta a társaság ügyvezetője az MTI-nek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ugrin Orsolya tájékoztatása szerint a magyar tulajdonú családi vállalkozás 1991 óta hajlékonyfalú csomagolóanyagokat és eszközöket gyárt. A beruházáshoz 155 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Az általuk fejlesztett papíralapú termékkel kiválthatók az egyszer használatos műanyag leves- és ételszállító dobozok és poharak, valamint hamburgerek és csemege áruk csomagolóanyagai. A termelés teljes kapacitással várhatóan szeptemberben indul el.

A projekt része egy zárt rendszer, amellyel a visszagyűjtést követően komposztálhatók az elhasznált csomagolóanyagok. A szennyezett termékeken lévő zsír és ételmaradék segíti a hulladék lebomlását. Az UgrinPack kezdeményezésére jött létre az Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter, mely non-profit stratégiai szövetségként partnereinek teljes körű csomagolástechnikai problémamegoldó szolgáltatást nyújt, vállalja egy-egy termelő üzem teljes körű és folyamatos csomagolóanyag ellátását.

A társaságnál jelenleg 20 ember dolgozik, a termelés beindulásával ez a létszám műszakonként további 20 fővel bővülhet. A vállalat 2021-ben 741 millió, 2020-ban 638 millió forint nettó árbevételt ért el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?