Ez most nekünk is nagy bukás lehet - Reagáltak az oroszok

agrarszektor.hu
Szigorítja Oroszország az importált élelmiszerek ellenőrzését és betiltja azokat a csatornákat, amelyeken keresztül az országba juthatnak a beviteli tilalommal sújtott termékek. A lépés arra lehet válasz, hogy hétfőn az EU külügyminiszterei az Oroszország-ellenes szankciók meghosszabbítását javasolták az uniós vezetőknek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A korábbinál szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be a harmadik országokból Oroszországba irányuló élelmiszerekre, hogy kiszűrjék az Európából származó, de átcímkézett termékeket - írja a napi.hu. Arról egyelőre folynak az egyeztetések, hogy kibővítsék-e a beviteli tilalom alá eső termékek körét, amely rosszul érintheti a magyar agrártermelőket is.

Alekszander Tkacsev mezőgazdasági miniszter szerint biztosan változtatnak az importtilalom feltételein, amellyel részben a kiskapuk bezárása is a céljuk. Az erre vonatkozó javaslatot hétfőn beterjesztették a kormány elé. A lehetséges szigorítás válasznak tekinthető arra, hogy az EU külügyminiszterei hétfőn az Oroszország-ellenes szankciók meghosszabbítását javasolták az uniós vezetőknek.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt a meghosszabbítás alapja az uniós csúcsvezetők márciusi közös elhatározása. A szankciók feloldásának előfeltételeként ugyanis az oroszoknak maradéktalanul teljesíteni kellene a minszki megállapodás-csomag előírásait.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03