2021. február 28. vasárnap Elemér

Hírek - Élelmiszer

Ez most nekünk is nagy bukás lehet - Reagáltak az oroszok

Szigorítja Oroszország az importált élelmiszerek ellenőrzését és betiltja azokat a csatornákat, amelyeken keresztül az országba juthatnak a beviteli tilalommal sújtott termékek. A lépés arra lehet válasz, hogy hétfőn az EU külügyminiszterei az Oroszország-ellenes szankciók meghosszabbítását javasolták az uniós vezetőknek.
 
 

A korábbinál szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be a harmadik országokból Oroszországba irányuló élelmiszerekre, hogy kiszűrjék az Európából származó, de átcímkézett termékeket - írja a napi.hu. Arról egyelőre folynak az egyeztetések, hogy kibővítsék-e a beviteli tilalom alá eső termékek körét, amely rosszul érintheti a magyar agrártermelőket is.

Alekszander Tkacsev mezőgazdasági miniszter szerint biztosan változtatnak az importtilalom feltételein, amellyel részben a kiskapuk bezárása is a céljuk. Az erre vonatkozó javaslatot hétfőn beterjesztették a kormány elé. A lehetséges szigorítás válasznak tekinthető arra, hogy az EU külügyminiszterei hétfőn az Oroszország-ellenes szankciók meghosszabbítását javasolták az uniós vezetőknek.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt a meghosszabbítás alapja az uniós csúcsvezetők márciusi közös elhatározása. A szankciók feloldásának előfeltételeként ugyanis az oroszoknak maradéktalanul teljesíteni kellene a minszki megállapodás-csomag előírásait.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu