2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Hírek - Élelmiszer

Ezért fogy a hal: orvhalászt ért tetten a halkommandó

Háromszázezer forintos bírságra és a horgászattól való 3 éves eltiltásra számíthat egy jogosulatlan halászattal gyanúsítható, többszörösen szabályszegő halász. Összesen 146 ezer forint értékben foglaltak le halakat.
 
 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „halkommandóként” is emlegetett Állami Halőri Szolgálata ellenőrzést tartott Tiszalök környékén, és egy halásznál 19 kilogramm halat találtak. A további megfigyelés azonban kiderítette, hogy a halász és segítője a bemutatottnál jóval több, összesen több mint 87 kilogramm halat - 94 bagolykeszeget, 72 dévérkeszeget, 64 karikakeszeget, 6 jászkeszeget, 5 balint, 2 paducot, 1 süllőt és 1 bodorkát - rejteget. A halász a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kiérkező munkatársainak elismerte tettét.

A szabályszegő megsértette a fogási napló vezetésének szabályait, nem tartotta be a mennyiségi korlátozást, több halfaj esetében a méretkorlátozást és a tilalmi időt sem. A lefoglalt halak piaci értéke meghaladja a 146 ezer forintot - közölte a Nébih.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu