Ezt sokan nem tudják: így különböztethető meg a hamis téliszalámi az eredetitől

Ezt sokan nem tudják: így különböztethető meg a hamis téliszalámi az eredetitől

agrarszektor.hu
A gyártói minőségi garancia, úgy tűnik, mindennél többet jelent: a Pick Szeged Zrt. reagál a napokban eszközölt termékvisszahívásra, amely az egyik kiskereskedelmi lánc saját márkás téliszalámi termékét érinti. A Pick Téliszalámi termékek ebben az esetben sem érintettek, a szegedi gyártó mégis fontosnak tartja felhívni a fogyasztók figyelmét arra, hogy miként tudnak a vásárlást megelőzően megfelelő módon informálódni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2022. június 13-án visszahívta a Tesco 400 g-os kiszerelésű téliszalámi termékét. Mivel téliszalámit mindenki gyárthat, aki betartja a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, így kerülhetnek a polcokra, akár egyes kereskedők nevében is, az úgynevezett sajátmárkás termékek. A Nébih közleményével összefüggésben a Pick Szeged Zrt. fontosnak tartja, hogy megragadja ezt az alkalmat is arra, hogy a fogyasztók figyelmét felhívja a tudatos vásárlásra. Szokolai Júlia a Pick Szeged Zrt. stratégiai és marketing igazgatója kiemelte, fontosnak tartják, hogy a fogyasztók megfelelő edukációban részesüljenek a termékcsomagolások minőséget és gyártót igazoló információit illetően.

A gyártó nemrég egy termékhamisítás ügyében szólalt fel, amikor hamisított "Pick" Csemege szalámit találtak az egyik budapesti húsboltban. Haluska Adrienn fejlesztési és minőségirányítási igazgató már akkor kiemelte, hogy a fogyasztónak mire érdemes figyelni a vásárláskor: 

Ha egy termék megjelenése vagy annak észlelt minősége eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot. Alaphelyzetben a csomagoláson fellelhető kiegészítő információk szolgálják ilyenkor a fogyasztók tájékoztatását. Ilyenek a minőségmegőrzési idő vagy a gyártóra vonatkozó információk - azonban előfordulhat olyan eset, hogy ezek helytelenül szerepelnek a címkén, ilyenkor pedig a fogyasztó sajnos érzékszeri elváltozás megtapasztalása útján szembesül csak a problémával. Ekkor a hatóságokhoz fordulhat, ugyanakkor ilyen esetekben emeljük ki mindig az ismert gyártók márkái által vállalt garancia fontosságát, amelyben nem csalódhat a vevő

 - figyelmezteti újból a vásárlókat a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója, aki hozzátette, egy gyártónak minőség- és ízgaranciát kell vállalnia termékein keresztül a fogyasztó felé.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?