2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Élelmiszer

Ezután így díjazzák azokat, akik jól vizsgáznak

Szupermenta emblémát vezet be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azon termékek számára, amelyek jó eredményt érnek el az élelmiszerbiztonsági vizsgálatokon. A Szupermenta termékteszt-programban már több mint 10 ezer laboratóriumi mérést végeztek.
 
 

A Szupermenta termékteszt olyan komplex, biztonsági, minőségi és kedveltségi vizsgálatokat is magába foglaló tesztsorozat, amely tájékoztatja és segíti a vásárlókat döntéseikben – közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára. A program egy éve alatt 15 termékcsoportot, szolgáltatást teszteltek, 517 terméket vizsgáltak és több mint 10 000 laboratóriumi mérést végeztek. A Szupermenta emblémát az ágazati szereplők kérésére vezetik be, ezt a vizsgálatokon dobogós helyezett termékeken egy évig használhatják a gyártók, forgalmazók.

A hivatal átalakította a tesztek fő kommunikációs felületét is. A jövőben a blog forma helyett weboldalon, a www.szupermenta.hu honlapon érhetik majd el az eredményeket és a termékcsoportokhoz kapcsolódó hasznos információkat az érdeklődők.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu