2021. január 27. szerda Angelika

Hírek - Élelmiszer

Fazekas: 50 ezer új munkahely jött létre, és még ennyi kell

Ötvenezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az elmúlt hat évben, és a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Az agrár-szakképző intézmények és a gazdálkodók partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek.
 
 

Egységes agrárképzési rendszer épült ki az elmúlt években, és tizenöt új szakmával korszerűsítették a tananyagot is – mondta Fazekas Sándor a hajdúböszörményi Széchenyi István mezőgazdasági középiskola és a környékbeli agrárvállalkozók partnerségi együttműködési megállapodásának aláírásakor. Szerinte az ágazat hazai és nemzetközi versenyképessége nagymértékben függ a szaktudástól és a szakképzés minőségétől.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A miniszter fontos célnak nevezte, hogy "az agrárképzés rendszerének a megújítása az agrár- és élelmiszergazdasági ágazat sajátosságainak figyelembevételével, valamint a duális képzés megerősítésével történjen". Az elmúlt hat évben 50 ezer mezőgazdasági és élelmiszeripari munkahely jött létre, és a miniszter szerint a következő években hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre.

A Földművelésügy Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) partnerségi keret-megállapodása alapján a megyékben és a fővárosban partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek a képzőintézmények és a gazdálkodók. A megállapodások a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzés megerősítését és az agrárvállalkozások versenyképességének növelését célozzák.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu