Fizet a Surjány-Hús, de bizonytalan a jövő

agrarszektor.hu
Megkapják fizetésüket a csődvédelembe menekült Surjány-Hús Kft. dolgozói - közölte Tóth Tibor, a fizetésképtelenné vált törökszentmiklósi vállalkozás ügyvezetője. A cégvezetés bízik abban, hogy már ma lesz csődbiztos.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az öncsődbe menekült cég több száz dolgozója eddig hiába várta áprilisi fizetését, bár Tóth Tibor szerint a kft. eddig is rendelkezett a bérekre szánt összeggel - írja az MTI. A cégvezetés eddig nem fért hozzá a pénzhez, de az egyeztetések során sikerült elérni, hogy a dolgozók megkapják a bérüket.

Megpróbálják emberi módon rendezi a kialakult helyzetet, így igyekeznek megnyugtatni a cég megmaradt százharminc dolgozóját és tájékoztatni őket arról, hogy megkapják elmaradt bérüket - fogalmazott az ügyvezető. Összesen húsz-harminc ember mondott fel a fizetésképtelenné vált cégnél, ahol folyamatosak a tárgyalások a cég rehabilitációjáról, továbbműködéséről, és új ügyvezető kerül a cég élére.


MTI-fotó: Bugány János

Korábban az ügyvezető a társaság csődjét a Figyelőnek azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdasággal, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, kiszolgáltatott a multiknak és nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel "csodaárú" termékekkel.

A Surjány-Hús Kft.1992 óta foglalkozik sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével. Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cége, a térség egyik meghatározó munkáltatója. Három évvel ezelőtt adták át a nettó 1,3 milliárd forintból elkészült új utóérlelő és szárazáruüzemét.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2013-ban az előző évi, több mint 14,5 milliárd forint után 11,14 milliárd forint árbevételt ért el, ebből mintegy 306 milió származott exportból. Az adózott eredménye 2012-ről 2013-ra 241 millióról 190 millió forintra csökkent. Kötelezettségeinek értéke 2013 végén meghaladták az 5,2 milliárd forintot, saját tőkéje 2,8 milliárd forintot tett ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55