Fontos információ érkezett a Nébih-től a tejpiaci jelentésekkel kapcsolatban

Fontos információ érkezett a Nébih-től a tejpiaci jelentésekkel kapcsolatban

agrarszektor.hu
Egy tavalyi AM rendelet értelmében 2023-ig meghosszabbították a feldolgozók, nagykereskedők és kiskereskedők tejpiaci jelentési kötelezettségét. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán elérhetőek az adatszolgáltatáshoz szükséges aktualizált nyomtatványok. Maga a benyújtás módja változatlan maradt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A feldolgozók, a nagykereskedelemmel foglalkozó tejágazati szereplők, valamint a nyers tehéntej kivitellel foglalkozó tejtermelők kötelesek havonta adatokat szolgáltatni. A tej és tejtermék forgalmazásából, illetve termeléséből 25 millió forint nettó árbevételt meghaladó tejkereskedők esetében az jelentési kötelezettség háromhavi rendszerességgel áll fenn. Az adatszolgáltatási rendszert a Nébih, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttműködésben üzemelteti, olvasható a Nébih oldalán.

A Nébih honlapján publikált aktuális jelentéssablonok megőrizték a 2020-ban bevezetett módosításokat, azokban sem új cellák nem jelentek meg, sem régik nem tűntek el. Az egyetlen változás, hogy az évválasztást biztosító legördülő menüben megjelent a 2021-es és 2022-es dátum. A nyomtatványok, a témához kapcsolódó további információk, valamint a korábbi évek tapasztalatai alapján összegyűjtött praktikus tanácsok is elérhetőek az alábbi linken.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?