Gallicoop: a kormány 50 százalékos támogatásával elkészült az új csomagolóüzem

agrarszektor.hu
A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával felépített új csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket Szarvason. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja, hogy támogassa azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

"A kormány kiemelt célja a hazai élelmiszeripar főszereplőinek támogatása, piaci lehetőségeinek erősítése. Ezért döntöttünk a Gallicoop Zrt. 805,329 millió forintos támogatása mellett, amelyek révén újabb nagy fejlődési lépcsőt tehet meg a vállalat. A kilencvenes évek óta megötszöröződött a hazai pulykafogyasztás mennyisége, Magyarország jelenleg Európában az elsők között van ezen a terület"- ismertette a számokat Varga Mihály, pénzügyminiszter.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A csomagolócentrum 1,689 milliárd forintos beruházás révén valósult meg. A fejlesztést 50 százalékban a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta,

 a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta. A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A létesítmény 55 szakembernek ad munkát.

Varga Mihály a csomagolóüzem átadóünnepségén (Fotó: Rosta Tibor, MTI)

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a hazai piac legnagyobb zárt rendszerű pulykahústermelő integrációjával rendelkező vállalata, amelynek tevékenységi köre a keltetéstől a feldolgozáson át az értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna élő pulykát vágnak le. Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak, a többit belföldön értékesítik. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt. Hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékot tesz ki, árbevétele 2017-ben 30,644 milliárd forint volt.

"A beruházás fontos mérföldkő vállalatunk történetében. A csomagolás, kiszolgálás korszerűsítésével a kényelmi, konyhakész termékek kereslete iránt megnőtt vásárlói igényeket még hatékonyabban ki tudjuk szolgálni. Ezen kívül a fejlesztés segíthet abban a törekvésünkben, hogy új lendületet kapjon a piaci bővülésünk"  - tette hozzá Erdélyi István. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a környező országokban jó versenyhelyzetben van: nemrégiben kezdték meg a szállítást egyebek mellett a szlovákiai, romániai, horvátországi, szlovéniai üzletekbe, ahol a háztartások számára könnyen és gyorsan elkészíthető termékeket kínálnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?