2019. augusztus 23. péntek Bence

Hírek - Élelmiszer

Gallicoop: a kormány 50 százalékos támogatásával elkészült az új csomagolóüzem

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával felépített új csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket Szarvason. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja, hogy támogassa azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

"A kormány kiemelt célja a hazai élelmiszeripar főszereplőinek támogatása, piaci lehetőségeinek erősítése. Ezért döntöttünk a Gallicoop Zrt. 805,329 millió forintos támogatása mellett, amelyek révén újabb nagy fejlődési lépcsőt tehet meg a vállalat. A kilencvenes évek óta megötszöröződött a hazai pulykafogyasztás mennyisége, Magyarország jelenleg Európában az elsők között van ezen a terület"– ismertette a számokat Varga Mihály, pénzügyminiszter.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A csomagolócentrum 1,689 milliárd forintos beruházás révén valósult meg. A fejlesztést 50 százalékban a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta,

 a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta. A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A létesítmény 55 szakembernek ad munkát.

Varga Mihály a csomagolóüzem átadóünnepségén (Fotó: Rosta Tibor, MTI)

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a hazai piac legnagyobb zárt rendszerű pulykahústermelő integrációjával rendelkező vállalata, amelynek tevékenységi köre a keltetéstől a feldolgozáson át az értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna élő pulykát vágnak le. Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak, a többit belföldön értékesítik. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt. Hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékot tesz ki, árbevétele 2017-ben 30,644 milliárd forint volt.

"A beruházás fontos mérföldkő vállalatunk történetében. A csomagolás, kiszolgálás korszerűsítésével a kényelmi, konyhakész termékek kereslete iránt megnőtt vásárlói igényeket még hatékonyabban ki tudjuk szolgálni. Ezen kívül a fejlesztés segíthet abban a törekvésünkben, hogy új lendületet kapjon a piaci bővülésünk"  – tette hozzá Erdélyi István. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a környező országokban jó versenyhelyzetben van: nemrégiben kezdték meg a szállítást egyebek mellett a szlovákiai, romániai, horvátországi, szlovéniai üzletekbe, ahol a háztartások számára könnyen és gyorsan elkészíthető termékeket kínálnak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu