2021. április 23. péntek Béla

Hírek - Élelmiszer

Győrffy Balázst jelöli újra agrárkamarai elnöknek a Magosz

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) benyújtotta jelöltlistáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberi választására, amelyen újra Győrffy Balázst jelölik a NAK élére. Győrffy Balázs a jövő legfontosabb feladataiként az öntözési stratégia kidolgozását, az élelmiszerek áfacsökkentését és az ágazati együttműködés kiszélesítését említette.
 
 

A Magosz és 17 támogató szakmai szervezet benyújtotta 1480 küldött jelöltet tartalmazó listáját a november 3-i agrárkamarai választásokra, és mind a 19 megyében állítottak jelölteket – jelentette be sajtótájékoztatón Jakab István, a Magosz elnöke. A jelöltek több mint 40 százalékát a Magosz szövetséges szervezetei jelölték a listára, ezért azt az "összefogás listájának" nevezte.

Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, a NAK jelenlegi elnöke szerint az elmúlt években az agrárkamara a falugazdász hálózat révén mintegy ezermilliárd forintot juttatott el a magyar agrárium szereplőihez. A falugazdászok idén nyáron átlagosan 25-30 százalékos béremelést kaptak. Egy reprezentatív közvélemény kutatás szerint az agrárkamarai tagok mintegy háromnegyede elégedett a NAK tevékenységével, és szakmailag felkészültnek tartják a szervezet – tette hozzá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke a jövő kihívásai közül a legfontosabbak közé sorolta az öntözési stratégia mielőbbi kidolgozását, az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének kiszélesítését és a további ágazati együttműködést.

A NAK tagjai november 3-án országszerte 248 kijelölt szavazókörben voksolnak a szervezet új képviselőire. A tagok a NAK portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a részükre kijelölt szavazási körzetközpontról.

A szeptember 8-i határidőig a Magosz mellett a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) küldöttjelölt-listákat. A MOSZ 9 megyében állított jelölteket. A küldöttjelölteket tartalmazó listákat az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) szeptember 30-ig veszi nyilvántartásba.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu