Gyötri a másnaposság? - Így büntetlenül ihatna bort és sört

agrarszektor.hu
A másnaposság elleni új fegyverként emlegetik azt az eljárást, amellyel módosíthatják a borok és a sörök egyes alkotórészeit. Egy úgynevezett génsebészeti eljárással képesek lennének megőrizni az italok pozitív élettani hatásait, miközben a másnaposságért felelős anyagok arányát csökkenthetik. Az új technológia azonban nem jelentené azt, hogy génmódosított (GM) borokat és söröket állítanának elő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új eljárásban génsebészeti úton változtatnák meg a borokban, a sörökben és egyéb erjesztett élelmiszerekben található anyagokat. Egy enzimmel, amelyet "gén késnek" neveznek, a kutatók képesek lehetnek a borokban és a sörökben fellelhető élesztőgombák szerkezetét módosítani, így növelve az italok pozitív hatásait, egyúttal pedig csökkentve a negatívakat - közölte a sciencedaily.com.

A felhasznált enzim olyan másodlagos erjedési folyamatokat tud aktiválni, amelyek csökkenthetik a másnaposságért feltételezhetően felelős toxinok arányát. Az így kezelt bor vagy sör elfogyasztása után várhatóan nem jelentkeznének a kellemetlen tünetek, miközben az italok élvezeti értéke megmaradna.

Emelhetik a borokban található antioxidánsok szintjét is, illetve más növények hatóanyagait is bejuttathatnák az italokba. Emellett befolyásolhatnák azokat a mikrobákat, amelyek savassá, szárazzá, édessé teszik a borokat.

A kutatók tájékoztatása szerint nem genetikai módosításon alapuló eljárásról van szó. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztóknak nem kell tartaniuk a GM borok és sörök megjelenésétől. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?