Ha csökkenne az áfa, olcsóbb lenne a boltokban a tej

agrarszektor.hu
Már júliustól 18 százalékról 5 százalékra kellene csökkenteni a stratégiai fontosságú tejtermékek általános forgalmi adóját (áfa) a kereskedők szerint. A kisebb áfakulcs nagyobb fogyasztásra ösztönözne és visszaszorítaná a feketegazdaságot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elkötelezettek az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalkozásai a magyar tejtermelők súlyos piaci helyzetének javítása iránt - reagált az OKSZ arra a petícióra, amelyet közelmúltbeli budapesti demonstrációjukon adtak át az érdekképviseletnek a tejtermelők. A szövetség szerint már júliustól 18 százalékról 5 százalékra kellene csökkenteni a stratégiai tejtermékek áfakulcsát, mert az alacsonyabb árak nagyobb fogyasztásra ösztönöznék a vásárlókat és visszaszorítanák a feketézést, így a tejtermelők nagyobb piachoz jutnának.

Az OKSZ tagvállalkozásai támogatják, hogy a piaci szereplők a kiegyensúlyozottabb tejfelvásárlási árak és az áringadozások tompítása érdekében hosszú távú szerződéseket kössenek. Egyetértenek azzal is, hogy az ellenőrző hatóságok szigorúbban és hatékonyabban lépjenek fel a jogszabályok ellen vétő tejpiaci szereplőkkel szemben. Különösen a feltárt élelmiszerhamisítások és áfacsalások elkövetői ellen kellene fellépni a legnagyobb szigorral, akár úgy is, hogy a jogsértő importőröket és feldolgozókat kizárják a termékpályáról.

A kereskedők még nagyobb hangsúlyt fektetnek a magyar tejtermékek népszerűsítésére, anyagi terheket is vállalva - áll az OKSZ közleményében. A kereskedők készek együttműködni a termékfejlesztésben a tejfeldolgozókkal, és az egyes üzletláncok önállóan is kialakítják a magyar tejpiacot segítő üzleti gyakorlatukat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02