Hárommilliárdos beruházást hajt végre a Sága Foods

agrarszektor.hu
Tízmillió eurós beruházási tervet hagyott jóvá a sárvári Sága Foods Zrt.-nél a cég tulajdonosa. A fejlesztésekkel erősítenek a sonkapiacon is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hároméves beruházási programjában megújítja két sárvári üzemegységének egyikét a Sága Foods Zrt. - áll a vállalat közleményében. A 10 millió eurós - mintegy hárommilliárd forintos - fejlesztés kiterjed a szárnyas sonkák gyártására is. A Sága tavasszal a baromfivirsli-piacot vezető márkáját, a Füstlit is új termékekkel bővíti.

Mint ismert, a sárvári cég tulajdonosát, az angol Bernard Matthews csoportot 2016 őszén vásárolta meg az angol Boparan Holdings. Az élelmiszer- és vendéglátóiparban érdekelt Boparan tulajdonában van a legnagyobb brit csirkés cég, a 2 Sisters Food Group, és a Bernard Matthews megszerzésével a pulykapiacon is erősítette pozícióit.

A közlemény szerint a beruházási program részeként a Sága megújította hitelkeret-szerződését is. A kiírt tenderen eddigi finanszírozó partnerét, a CIB Bankot választotta ki újra, de csökkentette finanszírozási költségeit, miközben forgóeszközhitel mellett szabadfelhasználású hitelkeretet is igénybe vehet.

A 312 főt foglalkoztató Sága Foods Zrt. tavaly 8,8 milliárdról 9,2 milliárd forintra növelte forgalmát. A társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki, amely 111 milliós növekedést jelent az előző évihez képest.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?