2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Élelmiszer

Hatalmas razzia indult: ezt érték el a tüntető tehenek

Országos ellenőrzést rendelt a tejpiacon Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. A gazdálkodók tegnapi demonstrációjukon követelték „az áfacsalók és az élelmiszerhamisítók” kiszűrését.
 
 

A hétfői budapesti tejtermelői demonstráció nyomán országos ellenőrzést rendelt el Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki. Ezen kívül vizsgálhatják a termékek minőségét, például azt, hogy a sajtként árult termék nem tartalmaz-e növényi zsírt, illetve ellenőrizhetik az élelmiszerbiztonságot is.Nyomon követik a termék útját is, így a kereskedőnek bizonyítaniuk kell az áru eredetét is.

A tüntető tejtermelők átadott petíciójukban kifogásolták, hogy a tisztességtelen versenyben elvéreznek a magyar tejtermelők, ezért a külföldről érkező túl olcsó termékek kiszorítását is követelték a Nébih-től. Oravecz Márton szerint az ellenőrzésekben és az információcserében együttműködnek a külföldi társhatóságokkal, de árat nem szabályozhatnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu