Hatalmasat lobbizik a magyar borokért a Tesco

agrarszektor.hu
Húszezer palack magyar bort exportált a Tesco a cseh, lengyel és szlovák áruházaiba az áruházlánc szeptemberi borfesztiváljára. A borfesztivál Magyar Bormustráján a "Best buy" (legjobb vétel) elismeréssel díjazott kilenc magyar borfajta mutatkozik be.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vállalat célja, hogy a magyar bort régiós szinten is népszerűsítse - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. az MTI-vel. A borvásár lehetőséget ad arra, hogy a magyar borászatok megismertessék boraikat a közép-európai vásárlókkal.

A Tesco eddig 54 különféle magyar bort, mintegy 2 millió palackot exportált a közép-európai régióba. A cseh áruházakba 830 ezer, a szlovák hipermarketekbe 870 ezer, míg a lengyel boltokba 176 ezer palack került.

Magyarországon tavaly mintegy 22,5 millió palack bort értékesített az áruházlánc. Választékában közel 881 magyar bor és pezsgő található. A vállalat 100 magyar pincészettel működik együtt, a legnagyobb magyar bortermelők pedig szinte egytől-egyig szállítói közé tartoznak - ismertetik a közleményben.

Korábbi közlés szerint nyereséggel zárta legutóbbi, 2016. február 29-én zárult gazdálkodási évét a Tesco-Global Áruházak Zrt. Magyarországon: a cég adózás utáni eredménye 13,2 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 68 milliárd forint veszteséget követően. Az értékesítés nettó árbevétele 0,71 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, így 614 milliárd forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?