2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Hírek - Élelmiszer

Hoppá! - Jöhet a fordított áfa az élelmiszereknél?

A fordított adózás a leghatékonyabb eszközi a nemzetközi áfacsalások elleni fellépésnek – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Vannak olyan unión belüli kezdeményezések, amelyek arra irányulnak, hogy a tagországok szuverén döntésén múljon a fordított áfa kiterjesztése.
 
 

A kormány támogatja a fordított áfa bevezetését különböző területeken – jelentette ki az MTI szerint Varga Mihály a PwC kelet-közép európai régiós áfacsalás elleni budapesti konferenciáján. Példaként a sertéságazatot, a mezőgazdasági terményeket, vagy a cukor-, és az élelmiszer-kereskedelmet említette.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A magyar álláspont szerint a nemzetközi áfacsalás elleni fellépés leghatékonyabb eszköze a fordított adózás, az unión belül évek óta törekednek ennek a kiterjesztésére. Bár az Európai Bizottság több kezdeményezést elutasított, a tárgyalások folyamatosak.

A tárcavezető szerint a cseh pénzügyminiszterrel sokat dolgoznak azon, hogy az egyes tagállamok szuverén döntésén múlhasson a fordított áfa kiterjesztése. Az áfacsalás európai probléma, a visszaélések függetlenek az adó mértékétől. A hatékony fellépés érdekében szeretnék lerövidíteni az egyes adóhatóságok közötti információcsere idejét is – tette hozzá a miniszter.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu