2019. május 21. kedd Konstantin

Hírek - Élelmiszer

Hőséghullámok: ivóvíz és pihenőidő kell a dolgozóknak

Megfelelő hőmérsékletű ivóvizet és rendszeres pihenőidőt kell biztosítaniuk a munkavállalóknak dolgozóik számára a hőséghullámok idején. Különösen a szabadban végzett fizikai tevékenységeknél kell figyelni a szabályozásra, mint amilyenek a mezőgazdasági munkák is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az ivóvíznek 14-16 Celsius fokos hőmérsékletűnek kell lennie a higiénés követelmények betartása mellett, a munkaszervezésnél pedig rendszeres pihenőidőket kell beiktatni - ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya. Figyelni kell a munkavállalók cseréjére is, hogy felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos helyen dolgozzanak a munkavállalók.

A munkavédelmi főosztály a munkaidőkeretben (például 12 órás beosztásban) dolgozóknál a hőségriasztás idején azt javasolja a munkaadóknak, hogy ütemezzék át a munka-pihenési rendet, illetve az érintett dolgozók számára alakítsanak ki gyakoribb és hosszabb pihenőidőket. A munkavédelmi oktatás alatt fel kell készíteni a dolgozókat arra, hogy felismerjék és kezelni tudják a hőség okozta túlzott igénybevétel és a hőguta tüneteit. A tárca felhívja a figyelmet arra, hogy mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen arra az esetre, ha segítséget kellene hívni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu