Hosszú távú befektetés a most induló Duna projekt

agrarszektor.hu
Hivatalosan is kezdetét vette a Duna projekt, Magyarország egyik legjelentősebb árvízvédelmi beruházása. A lakosság, a kulturális és természeti értékek védelmére irányuló projekt 30 milliárd forintból, uniós támogatással valósul meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára közölte, átlagosan mintegy 150 munkanélküli foglalkoztatásával megvalósuló beruházás összességében közel 510 ezer lakost érint Győr-Moson-Sopron, Pest, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyék 152 településén. A beruházás több mint időszerű, hazánk területének közel negyede árvízveszélynek van kitéve, ez Európában az egyik legnagyobb. Ráadásul a veszélyeztetett területen található közel 1,8 millió hektárnyi mezőgazdasági terület, a vasutak 32, a közutak 15 százaléka és kétezret is meghaladó számú ipari üzem. A projekt 200 kilométernyi töltésszakaszt érint, 25 árvízvédelmi műtárgy korszerűsítésére vagy építésére kerül sor, továbbá több mint száz kilométer hosszú szakaszon végeznek töltéskorona-burkolási és felújítási munkálatokat. A beruházás a tervek szerint 2014 nyaráig fejeződik be, s bár a 30 milliárdos keret óriásinak tűnik, a 2006-os tavaszi árvíz adataival összevetve egyértelműen látszik, hosszútávon kifizetődik. Hat éve ugyanis csak a védekezés mintegy 38 milliárdot emésztett fel, nem beszélve a járulékos károkról, egyéb költségekről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?