2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Élelmiszer

Húsharcot robbantottak ki Angliában a muszlim szokások

Komoly konfliktust robbantott ki Angliában egy gazdálkodó házaspár azzal, hogy muszlim szokások szerint feldolgozott, úgynevezett halal húst kezdett árusítani saját üzletében. A termelőket rasszista jellegű megbélyegzések érték, amelyek miatt rendőrségi nyomozás is indult.
 
 

Halal csirkét, marhahúst és bárányt kezdett el értékesíteni egy angol házaspár saját üzletében, amely az angliai Lancasterben található. Boltjukban azután kezdték el a halal élelmiszerek értékesítését, miután egy barátjuktól azt az információt kapták, hogy a helyiek körében lenne igény az ilyen termékekre. A házaspár nem muszlim, és nagyon meglepték őket azok a sértő és támadó üzenetek, amelyeket a környékbeliektől kaptak - írja a bbc.com.

A házaspárt sok “rasszista” jellegű megjegyzés is érte, és a támadások miatt bejelentést tettek a rendőrségen is. A lancashire-i rendőrség szóvivője az eset kapcsán megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

A halal olyan élelmiszereket jelent, amelyek fogyasztása a muszlimok számára megengedett. A halal ételeket szigorú iszlám étkezési törvények szerint készítik el, amelyek tiltják a sertéshús vagy az alkohol fogyasztását, a halal húst pedig előírt vágási módszer szerint készítik el.

A házaspár szerint a támadások ellenére akkora a halal termékek népszerűsége a helyi muszlimok körében, hogy jelenleg az általuk eladott összes hús a halal kategóriájába sorolható. Akadt olyan vásárlójuk, aki több, mint 30 mérföldet utazott azért, hogy üzletükben vásárolhasson élelmiszert.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu