Így csapnak be, amikor húst veszünk - Lebuktak a razzián

agrarszektor.hu
Malachúst adott el pecsenyebárányként az óbudai piacon egy húsipari vállalkozás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Hír TV leleplező műsora nyomán razziát tartott és több száz kilogramm terméket foglalt le.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Óbudai Piacon működő cég két hentesüzletének praktikáit a Hír TV Panaszkönyv című műsora leplezte le. Az üzletben bárányhúst vásárolt a stáb, amelyet elvittek bevizsgáltatni a Nébih laboratóriumába, ahol kiderült, hogy malachúst adnak el pecsenyebárányként.

A hivatal ellenőrei a helyszínen razziát tartottak, és több mint 400 kilogramm jelöletlen és kétes eredetű húst, húskészítményt foglaltak le. Ezek részben lejártak, részben tiltott módon lefagyasztott termékek voltak. Ilyen mennyiségű, szabálytalanul tárolt hús nem gyakran fordul elő a húsboltokban - mondta Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője.

A bírságot a lefoglalt áru mennyisége alapján állapítják meg. A büntetésnél figyelembe veszik azt is, hogy a cég követett-e el bármilyen szabálysértést az elmúlt három évben.

A Hír Tv riportja ide kattintva tekinthető meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?