Így indul az eperszezon: egy doboz 115 ezer forintért

agrarszektor.hu
Mintegy 700 ezer forintnak megfelelő összegért kelt el egy japán árverésen egy pár, makulátlannak talált mangó. A szigetországban minden évben horribilis árat fizetnek a szezon eleji gyümölcsökért. A csúcsot egy dinnye tartja, amelyért 5,8 millió forintot fizetett a vevő, de az idei eper is 115 ezer forintért talál gazdára dobozonként.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Háromszázezer jenért (700 ezer forintért) kelt el Japánban egy pár makulátlan mangó a legjobb fajtából az idei szezon első árverésén. A Kjusu szigetén, Mijazakiban tartott árverésen a két darab gyümölcsöt a térség legnagyobb városának, Fukuokának az egyik nagyáruháza vásárolta meg, hogy hosszas vevőcsalogató mutogatás után kedvezményes áron, 210 ezer jenért (490 ezer forintért) adja el egy szerencsés vásárlónak - közölte az MTI.

A Taijo no tamago (A Nap tojása) márkanéven árusított mangót rendkívül szigorú kritériumok szerint válogatják: minden darabnak legalább 350 grammosnak és mézédesnek kell lennie. Az árverésen összesen 157 rekesz Mijazakiban termett mangót árverezték el az idei szezonra várt 1010 tonnás termésből. A "dömping" május-júniusra várható.

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő. Az idei év slágere, a prémium minőségű eper is jó áron, dobozonként 115 ezer forintért talál gazdára.

A japánok nem nézik az árat, amikor különleges minőségű gyümölcsöt vásárolnak ajándéknak, de még az olcsó szupermarketekben is elkérhetnek akár 600 forintot is egyetlen darab almáért.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13