2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Hírek - Élelmiszer

Így néznek ki - Ezek lesznek a jövő szupermarketei

Bemutatták a jövő szupermarketét azon a világkiállításon, amelyet a közelmúltban tartottak Milánóban. A modern bevásárlóközpontban olyan technológia megoldásokkal segítik a fogyasztókat, amelyekkel étrendjükre szabva, interaktívan tudják beszerezni az élelmiszereket. Az elképzelés megvalósítása most 15 millió euróba került, de a tervek szerint az élelmiszerek ára a hagyományos szupermarketekéhez igazodna, ha az új csudaboltok piaci körülmények között is megépülnének.
 
 

A jövő vásárlójának terveztek szupermarketet Olaszországban. Az idei milánói világkiállításra felépített bevásárlóközpont modern, játékfejlesztő cégektől kölcsönvett technikai megoldásokkal szolgálja ki a vásárlók igényeit. Így a fogyasztók az étrendjükhöz igazított, interaktív úton tudják megvenni az élelmiszereket. A kiállított koncepció felépítése 15 millió euróba került– írják nemzetközi hírportálok.

                                                          

A szupermarket nagy részében nincsenek polcok, mivel a tervezők szerint ez zavarja az embereket a kommunikációban. Ezért, hogy a vásárlók inkább egy helyi piac forgatagában, mintsem egy átláthatatlan boltban érezzék magukat, a termékek egy részét hosszú asztalokra helyezték. A fennmaradó hányadot pedig kisebb teret igénylő függőleges polcokra tették.

Az asztalok alatt beépített tárolókat alakítottak ki, hogy ne legyen túlzsúfolt az élelmiszerek elhelyezése, míg az asztalok fölött, a falakra vékony monitorokat rögzítettek. Ezek segítségével a vásárló minden adatot megtudhat az adott termékről. Így például, ha valaki ebben a szupermarketben vesz majd paradicsomot, nem csak a zöldség vitamintartalmáról, de például az ”ökológiai lábnyomáról” és a származási helyéről is tájékozódhat.

A tervezők úgy vélik, hogy az egészségtudatos vásárlók paradicsoma lehetne az új szupermarket, mivel olyan extraszolgáltatásokkal is készülnének, amelyekkel a fogyasztók személyre szabott bevásárló listát kapnának, az általuk megadott étrendhez legjobban illeszkedő ételekkel. Ez egy internetes alkalmazással valósulna meg, amelyet mobiltelefonokra lehetne letölteni. 

A kiállított szupermarketet egyelőre még nem építik fel a valóságban, csak az expo területén látogathatták meg az érdeklődők. Az ötletgazdák szerint ugyanakkor semmi akadálya nincs annak, hogy hamarosan piaci körülmények között is megépítsék a jövőt. A tervek szerint az élelmiszerek ára a hagyományos szupermarketekéhez igazodna.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu