Így szeretnek bennünket az oroszok - Az elsők között leszünk

agrarszektor.hu
A magyar, a görög és a ciprusi termékek juthatnak be várhatóan először az orosz piacra a tavaly elrendelt embargó feloldása után. Orosz nyilatkozatok szerint azok a cégek kaphatnak engedélyt, amelyek átestek a szakértői ellenőrzéseken.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Célszerű lenne szakértőket küldeni Magyarországra, Görögországba és Ciprusra, ahol megvizsgálhatnák a lehetséges szállítókat, így azok az embargó feloldása után azonnal exportálhatnának - nyilatkozta Szergej Dankvert, az orosz állategészségügyi és növényvédelmi szövetségi szolgálat (Roszszelhoznadzor) vezetője. Csak azokat a cégeket engednék be, amelyek átestek a szakértői ellenőrzéseken.

Válaszul az ukrán válság miatt kivetett nyugati büntetőintézkedésekre, Oroszország tavaly augusztus 7-én vezetett be teljes embargót a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékek, a baromfi, a hal, a sajt, a tej - és tejtermékek behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából. Augusztus 20-tól levették a listáról a burgonya- és hagymavetőmagokat, a hibrid csemegekukoricát, a zöldborsót, a laktózmentes tejtermékeket, bizonyos vitaminokat, illetve íz- és adalékanyagokat, valamint a protein-koncentrátumokat.

Mint arról az agrárszektor.hu is beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök közelmúltbeli budapesti látogatásán ígéretet tett arra is, hogy Moszkva már az embargó lejárta előtt is megpróbálja az orosz piacra jutattani a magyar agrártermékeket. Az Oroszországba irányuló magyar kivitel azonban marginális szerepet játszik a teljes hazai agrárgazdasági exporton belül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?