2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Élelmiszer

Ilyen lesz a bulibor az idei Szigeten

Ha a borfalun kívül kér valaki egy fröccsöt a Szigeten – vagy a Sziget Kft. által rendezett valamelyik fesztiválon –, az biztosan a Kristinus Borbirtok valamelyik borát kapja. A Borháló Borkereskedés – amely tavaly után újra a Sziget-rendezvények hivatalos beszállítója lett – ugyanis a dél-balatoni pincészet boraiból állította össze idei szortimentjét.
 
 

Tavaly 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás a Sziget Kft. öt fesztiválján (Volt, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és a Strand Fesztivál). Elek Márton, a Borháló stratégiai igazgatója szerint a "minőségen nem lehet spórolni". A fehér legyen karakteres, üde, de kellően savas, fröccsbe való, a rozé legyen gyümölcsös, de nem tolakodó. Álljon rendelkezésre belőlük több tízezer liter, tartsák őket mindig frissen és hidegen, és bármikor le lehessen tölteni belőlük akár ezer litert is” - ezek voltak a fő szempontok, amikor Kathona Krisztián, a cég beszerzési igazgatója kiválasztotta a kereskedelmi franchise nyolcvan partnerpincészete közül a Kristinust.

A fesztiválokon fehérborból és rozéból nagyságrendileg több fogy, mint vörösből, a bor jelentős részét ugyanis fröccsként fogyasztják. A két alapbor, a Kristinus Sziget Fehér és Kristinus Sziget Rosé Florian Zaruba lesz. Előbbi szakmai elismerést is kapott: ezüstérmet nyert a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2017-es Országos Borversenyén, a Balatonboglári Borversenyen pedig aranyérmes lett.

A rendezvényekre minden nap frissen kell szállítani a bort, ami meglehetősen komoly logisztikai előkészítést igényel. „Fontos, hogy a bor friss legyen és a buborékkal ne elfedjék a bor hibáit, hanem kiemeljék a savgerincet, hangsúlyozzák a gyümölcsösséget.” – hívta fel a figyelmet Kathona a borokat bemutató tegnapi sajtótájékoztatón.

Borkoktélok is lesznek

A fehér és rozé folyóborok mellett a fesztiválozók a Kristinus hat palackos borával is találkozhatnak majd: a Sziget Vörös alapbor ugyanúgy a Borháló és a Kristinus együttműködésében született, ezek mellett pedig még öt prémiumborból lehet majd választani. 

Egy deci bor 450 forint lesz a három alapborból, a prémiumokból 600, a szóda pedig 60 forint. Egy nagyfröccsöt így 960 forintért mérnek majd, ami a borhálósok szerint a fesztivál környezetben elfogadható ár. A szortimentet a boltok polcain is meg lehet majd találni, 1300 forint/palack áron.

„A Sziget olyan hely, ahol trendek születnek, van háttere a kísérletezésnek is. Ilyen kísérlet volt tavaly a bor- és fröccskoktélok bevezetése. Kicsit tartottunk a konzervatív reakcióktól, de kellemes csalódás volt a pozitív fogadtatás, így idén is kaphatóak lesznek.” – tette hozzá a Borháló stratégiai igazgatója.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu