Imádják az emberek az új szuperzöldséget - Te kóstoltad már?

agrarszektor.hu
A mexikói uborka semleges íze miatt korábban nem tartozott a kedvelt zöldségek közé, az utóbbi időben azonban egyre több kiváló tulajdonságára derült fény. Ilyen akár az, hogy vitaminokban és rostokban gazdag, kalóriában szegény, és nagyon változatos módokon el lehet készíteni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az egymagvú tökkel és a trópusi tüskéstökkel rokon chayote, avagy mexikói uborka mostanában lett felkapott, és habár eddig nem tartozott a kedvenc zöldségek közé túl semleges íze miatt, az utóbbi időben egyre több pozitív tulajdonsága derült ki - írja a ragazze.hu. A nedvességben és vitaminokban gazdag termést változatos módokon lehet elkészíteni, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, kalóriában viszont szegény, és a kutatások egy sor egészségre gyakorolt pozitív hatását is kimutatták. 

A mexikóui uborka alacsonyan tartja a koleszterinszintet, magas B6 és folsav tartalma támogatja a magzatok egészséges fejlődését. Fogyasztása segít a vérszegénység leküzdésében (sok benne a vas és a B2), és tökéletes fogyókúrás kaja. Az egzotikus növénynek egyébként nem csak a termése fogyasztható, a levelei például segíthetnek a vesekövek és a magas vérnyomás kialakulásának meggátlásában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?