Indul a szavazás - Három gyönyörű hal közül választhatunk

agrarszektor.hu
Compó, a márna és a selymes durbincs közül lehet kiválasztani, melyikük legyen jövőre az "év hala". A jelöltekre a Magyar Haltani Társaság honlapján december 31-ig lehet szavazni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Haltani Társaság ez alkalommal is három őshonos halat jelölt a szavazásra. Az idén a compó, a márna és a selymes durbincs között lehet választani.

Az átlátszó tavakban óarany színű, a sötét vizekben barnásfekete árnyalatú compó nem csak szép, de kitűnő húsú halunk is egyben. A sekély, erősen felmelegedő, növényekkel benőtt állóvizeket lakja, ahol a gyakorta szűkös oxigéntartalom ellenére is megél. Adottságai a klímaváltozás során előnyt jelenthetnek számára.

Vele ellentétben a márna a hűvösebb, sóderes medrű folyóvizeket kedveli. Ívása is az ilyen szakaszokon zajlik, a duzzasztók fölötti iszapos részeket elkerüli. Kitűnő horgászhal, amelynek szálkás, de ízletes húsát sokan kedvelik. Az ikráját azonban nem ajánlatos fogyasztani, mert megárthat.

A védett selymes durbincs a Duna és mellékfolyói vízrendszerében alakult ki, és ma is csak ezekben a vizekben él. Természeti értékünk tehát, amelynek védelmét bennszülött volta mellett állományainak megfogyatkozása is indokolja.

A jövő év hala címet az a faj kapja, amelyik december 31-ig a legtöbb szavazatot kapja. A jelöltek közül Magyar Haltanai Társaság honlapján (http://haltanitarsasag.hu) lehet szavazni, az eredményhirdetést pedig január elsején tartják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02