2019. október 19. szombat Nándor

Hírek - Élelmiszer

Itt a bejelentés! - Felülvizsgálják a teljes szerződéses rendszert

Felülvizsgálja a Földművelésügyi Minisztérium a gazdálkodók és a felvásárlók közötti szerződéses rendszert. Még nem tudni, milyen változtatások lehetnek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Földművelésügyi Minisztérium feltett szándéka a termelők alkupozíciójának javítása és kiszolgáltatottságának csökkentése – fogalmazott a tárca közleménye szerint Feldman Zsolt helyettes államtitkár egy szegedi fórumon. Ezért a gazdálkodók és felvásárlók közötti szerződéses rendszerre vonatkozó szabályozást felül kívánják vizsgálni - tette hozzá.

Az agrárszektor.hu információi szerint egyelőre nem dőlt el, milyen szabályi változtatások lehetnek. Elképzelhető, hogy újraszabályozzák a szerződések tartalmára vonatkozó kérdéseket, de az sem kizárt, hogy úgynevezett agrárintegrációs törvény születik.

Mint ismert, egy agrárintegrációs törvény megalkotása már korábban is felmerült, de - legalábbis átmenetileg - lekerült a napirendről. Ágazati tapasztalatok szerint mindenesetre tény, hogy a felvásárlók és a mezőgazdasági termelők szerződéses kapcsolatait – például a fizetési határidők betartásánál - ma sok esetben törvénytelenségek kísérik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu