2021. június 19. szombat Gyárfás

Hírek - Élelmiszer

Itt a bejelentés! - Felülvizsgálják a teljes szerződéses rendszert

Felülvizsgálja a Földművelésügyi Minisztérium a gazdálkodók és a felvásárlók közötti szerződéses rendszert. Még nem tudni, milyen változtatások lehetnek.
 
 

A Földművelésügyi Minisztérium feltett szándéka a termelők alkupozíciójának javítása és kiszolgáltatottságának csökkentése – fogalmazott a tárca közleménye szerint Feldman Zsolt helyettes államtitkár egy szegedi fórumon. Ezért a gazdálkodók és felvásárlók közötti szerződéses rendszerre vonatkozó szabályozást felül kívánják vizsgálni - tette hozzá.

Az agrárszektor.hu információi szerint egyelőre nem dőlt el, milyen szabályi változtatások lehetnek. Elképzelhető, hogy újraszabályozzák a szerződések tartalmára vonatkozó kérdéseket, de az sem kizárt, hogy úgynevezett agrárintegrációs törvény születik.

Mint ismert, egy agrárintegrációs törvény megalkotása már korábban is felmerült, de - legalábbis átmenetileg - lekerült a napirendről. Ágazati tapasztalatok szerint mindenesetre tény, hogy a felvásárlók és a mezőgazdasági termelők szerződéses kapcsolatait – például a fizetési határidők betartásánál - ma sok esetben törvénytelenségek kísérik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu