2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Élelmiszer

Itt a nagy siker - Magyar film tarolt a fesztiválon

Egy magyar film kapta a 31. Agrofilm nagydíját, de a Globál menü című alkotás mellett a német Guardians of Potato (A burgonya őrzői) című filmet is díjazták. A nemzetközi filmfesztiválon 5 nap alatt 30 filmet vetítettek Nyitrán és más helyszíneken. A mezőgazdasági témákat boncolgató alkotások a legújabb élelmiszer-ipari trendeket és globális kérdéseket mutatták be a nézőknek.
 
 

A magyar Globál menü című filmet jutalmazták a 31. nemzetközi Agrofilm nagydíjával – közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A magyar alkotás mellett a német Guardians of Potato című filmet is díjazták, ez utóbbi produkció Osiris-díjat kapott.

Az Agrofilm egy olyan nemzetközi filmfesztivál, amely megpróbálja a mezőgazdasági témákat érthetővé és főleg szórakoztatóvá tenni. A nézők így megismerhetik a legújabb élelmiszeripari trendeket és globális kérdéseket, például a klímaváltozás hatásait, földfoglalást, a természeti erőforrásaink csökkenését.

Hogyan leszünk képesek élelmezni 9 milliárd embert 2030-ban?
A díjnyertes Globál menüt Novák Tamás rendezte. A film középpontjában a világ élelmezési problémái állnak.

A fesztivált Nyitrán rendezte meg a Szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nyitrai Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Centrum és a FAO. Idén az Agrofilm 5 napján 30 filmet vetítettek, a műsorra tűzött alkotásokat csaknem 100 beküldött pályázatból választották ki.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu