2020. május 31. vasárnap Angéla, Petronella

Hírek - Élelmiszer

Itt a Pöttyös Túró Rudi nagy dobása: rengeteg magyar örülhet ennek a lépésnek

Akár 25%-kal is nőhet a FrieslandCampina Hungária Zrt. Pöttyös Túró Rudit és Milli termékeket gyártó mátészalkai tejüzemének kapacitása annak az ötéves beruházás-sorozatnak az eredményeként, amelynek első fázisa most zárult le a Friesland Campina mátészalkai üzemében. A több túró rudival és a tervezett innovációkkal a gyártó első lépésben az egyre erősebb hazai keresletet elégíti ki, de a beruházások a régiós export alapjait is meg fogják teremteni. Így néhány éven belül a régió több országában is felbukkanhat a boltokban Magyarország kedvenc túródesszertje, derült ki a cég sajtóközleményéből.
 
 

Másfél év alatt, másfél milliárd forintból valósult meg az a gyártó- és csomagolókapacitást bővítő beruházás Mátészalkán, amelyet Nagy István agrárminiszter részvételével adtak át a Pöttyös Túró Rudi gyárban. A bővítés egy ötéves kapacitásbővítési folyamat része volt, amelynek révén a világszínvonalú technológiával dolgozó szabolcsi termelőüzemben 25%-kal több, magas hozzáadott értékű tejterméket lehet majd előállítani. Az első fázis befejeztével már most nagyobb mennyiségű és többféle tejdesszertet lesz képes előállítani az üzem, amely ezáltal több nyerstejet is vásárol majd a jövőben a helyi termelőktől, kiszámítható piacot teremtve az agráriumnak. A kapacitásbővítést az egyre növekvő kereslet tette szükségessé. A FrieslandCampina Hungária Zrt. saját forrásból elindított beruházása a következő évek fejlesztéseit is megalapozza.

A beruházás tovább erősíti a Pöttyös és a Milli belföldi pozícióját a feldolgozott tejtermékek, többek között túró alapú desszertek és snackek, vajkrémek, tejszínek, tejalapú italok gyártásában és forgalmazásában. A magas hozzáadott értékű élelmiszerek gyártásához a gyár 45 hazai tejtermelő-gazdálkodótól vásárolja a nyerstejet, hosszú távú szerződések alapján. További 350 hazai beszállítótól vásárol a vállalat alap-, csomagoló- és segédanyagokat, valamint szolgáltatásokat, közölte Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója a mátészalkai beruházás hivatalos átadóján.

Nagy István agrárminiszter a rendezvényen arról beszélt, hogy a tejtermékgyártás az egyik legjelentősebb szakágazat az élelmiszeriparban. A foglalkoztatás, az árbevétel és a beruházások tekintetében a tejipar részesedése az ágazatban megközelíti a 10 százalékot. A FrieslandCampina Hungary Zrt. évi 45 millió kilogramm tejet feldolgozó mátészalkai üzemének kimagasló sikere, hogy a termelés volumenében 33 százalékos növekedést ért el az elmúlt öt év alatt, hangsúlyozta az agrárminiszter.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A fejlesztési ciklus végére a cég nem csupán belföldre lesz képes nagyobb mennyiségű és korszerűbb élelmiszereket előállítani, a folyamattal lehetővé válik a mátészalkai üzemben készülő tejdesszertek és ízesített tejtermékek külpiaci értékesítése is, mondta el Szautner Péter vezérigazgató. Ehhez hathatós támogatást nyújthat a 22 ezer munkavállalójával és évi közel 12 milliárd eurós árbevételével meghatározó globális élelmiszeripari szereplőnek számító Royal FrieslandCampina N.V. több mint 100 országra kiterjedő, nemzetközi háttere.

A szövetkezeti tulajdonban lévő anyavállalat Magyarország iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy 2017-ben itt nyitotta meg új, az európai, közel-keleti és afrikai régiókat lefedő pénzügyi és beszerzési szolgáltatóközpontját (FSSC). A 230 főnek munkát adó szolgáltató központ pénzügyi és beszerzési területen nyújt támogatást a világcég régiós leányvállalatainak. Ennél is több, közel félezer embert foglalkoztat a hazai élelmiszeripar meghatározó szereplőjének számító FrieslandCampina Hungária Zrt, ebből 300-an dolgoznak a mátészalkai tejüzemben.

(Fotó: Taste Hungary)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu