Itt a végeredmény - Ezek a borok söpörték be a díjakat

agrarszektor.hu
Tokaji és szekszárdi borok kaptak díjat a Syngenta XIV. országos borversenyén, amelyre az ország valamennyi borvidékéről összesen 399 nevezés érkezett. A siófoki díjátadón a legjobbaknak járó Quadris-díjakat a tokaji Patrícius Borház, a Fitomark Tokaji borház és a szekszárdi Twickel Szőlőbirtok borai érdemelték ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A versenyre 226 fehérbort, 106 vörösbort, 64 rozét és három pezsgőt neveztek az ország minden borvidékéről - nyilatkozta Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója. Annak ellenére sokan neveztek, hogy a tavalyi év nem volt kedvező a hazai szőlőtermesztésben. Az enyhe tavalyi tél, a csapadékos nyár és ősz, valamint a korán megjelenő súlyos fertőzések komoly feladat elé állították még a tapasztalt szőlőtermesztőket is. Az ügyvezető igazgató szerint tavaly azok voltak előnyben, akik az előrejelzésen alapuló, okszerű növényvédelemmel védekeztek a kártevők és betegségek ellen.

Látszik, hogy korrekt szőlővédelemmel és megfelelő technológiával egy ilyen nehézségekkel teli évben is lehet minőségi bort készíteni. A zsűri kiváló fehérborokat kóstolt, a vörösborok között pedig a 2012-es és 2013-as évjáratúak tették magasra a mércét. A két év eredményei a díjakban is megmutatkoztak. A 2014-es boroknál többen a kedvezőtlen évjárat ellenére kihozták a maximumot, így két pincészet- a Kökény és Fia Családi Borászat és a Kősziklás Borászat Kft.- is nagyaranyat érdemelt - jegyezte meg Dr. Janky Ferenc, a Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének docense, a borverseny elnöke. 

A legjobb boroknak járó Quadris-díjat ebben az évben a Patrícius Borház Kft. 2012-es Patrícius Tokaji Késői Szüretelésű Katinka bora, a Fitomark 6 Puttonyos, 2004-es Tokaji Aszúja és a szekszárdi Twickel Szőlőbirtok 2012-es, Gróf Zichy Syrah vörösbora kapta. Ezen kívül a zsűri hét nagyarany, 85 aranyérem, 193 ezüstérem és 92 bronzérem minősítést és 19 oklevelet osztott ki.

Díjazottak
Quadris-díjat kaptak:
Patrícius Borház Kft.(Tokaj) - Patrícius Tokaji Késői Szüretelésű “KATINKA" (2012) 
Fitomark Tokaji borház - 6 Puttonyos Tokaji Aszú (2004)
Twickel Szőlőbirtok Kft.(Szekszárd) - Gróf Zichy Syrah (2012)

Nagyaranyat kaptak: 
EVINOR Bt. (Tokaj) -  6 Puttonyos Tokaji Aszú (2008)
Mészáros Borház (Szekszárd) - Syrah Reserve (2012)
Gróf Buttler Borászati Zrt. (Eger) - Egri Syrah Superior (2011)
Sauska és Társa Kft. (Villány) - Sauska Villányi Cuvée 7 (2007)
Kökény és Fia Családi Borászat (Kunság) - Kétmotoros Rozé (2014)
Kősziklás Borászat Kft. (Neszmély) - Neszmélyi Királyleányka (2014)
Aranyfürt Kft. / Schieber Pincészet (Szekszárd) - Cabernet Sauvignon (2012)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?