Itt az ALDI nagy bejelentése: mostantól csak ilyen dinnyét forgalmaznak

Itt az ALDI nagy bejelentése: mostantól csak ilyen dinnyét forgalmaznak

agrarszektor.hu
Az ALDI Magyarország július 1-jétől csak magyar dinnyét vesz át biatorbágyi raktárában, így napokon belül valamennyi üzletében hazai forrásból érkező görög- és sárgadinnyét kínál vásárlói számára. Az idei évben az ALDI Magyarország exportlehetőséget is biztosít a magyar dinnyetermelőknek: a Hofer szlovéniai hálózatának kínálatába kerülhet be a kiváló minőségű magyar dinnye.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ALDI magyarországi piacra lépése óta amikor csak teheti, hazai forrásból szerzi be az üzleteiben kapható élelmiszereket. 2021 őszén hozott döntése értelmében 100%-ban csak magyar frisshúst kínál állandó kínálatában, továbbá 65 alapvető tejtermék is kizárólag hazai feldolgozóüzemekből jut el az ALDI áruházak polcaira. A nyári főszezonban a vállalat zöldség- és gyümölcskínálatának 80%-a magyar forrásból érkezik. A vállalat július 1-jétől kizárólag magyar termelőktől érkező dinnyét vesz át biatorbágyi központi raktárában, és napokon belül csak a kiváló minőségű, hazai forrásból származó dinnyét kínál üzleteiben. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Az áruházlánc kínálatában évek óta kétféle sárga és háromféle görögdinnye kapható. A sárgadinnye kedvelői a klasszikus, narancsszínű hússal rendelkező CANTALOUPE és a köznyelvben cukordinnyeként emlegetett, fehérhúsú GÁLIA közül választhatnak. Görögdinnyéből a klasszikus sötétzöld, a magnélküli és a sárgabélű változat várja majd a vásárlókat. A dinnye 90%-a víz, így egyrészt szomjoltó, hidratáló hatású, másrészt alacsony kalóriatartalmú vitamin- és ásványi anyagforrás.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az elmúlt években legtöbbször kétszámjegyű mértékben voltunk képesek növelni dinnyeértékesítésünket. Egész éves volumenünk tavaly görögdinnyéből meghaladta a 4000, sárgadinnyéből az 1000 tonnát, amivel a hazai termelőket támogattuk, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan biztos belföldi felvevőpiacot nyújtottunk számukra. A most kezdődő dinnyeszezonban vásárlóink garantáltan friss, csak magyar forrásból származó gyümölcshöz jutnak hozzá. A hazai dinnyetermelők idén a Hofer szlovéniai áruházláncába is szállíthatnak a közismerten kiváló magyar dinnyéből anyavállalatunkon keresztül. A hazai dinnyetermelőket így már nem csupán belföldi, hanem exportlehetőséggel is támogatjuk - ahogy ezt például a hús- és tejipar számára is lehetővé tettük már  

- mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02