2021. szeptember 23. csütörtök Tekla

Hírek - Élelmiszer

Jön a McDonald's vegán hamburgere: mutatjuk, mikortól lehet kapni

A McDonald's bejelentette, hogy hamarosan érkezik az éttermeibe a húsmentes, növényi alapú hamburger, amit a McPlant névre kereszteltek.
 
 

Beállt a sorba a McDonald's. A nemzetközi gyorséttermi lánc bejelentette, hogy hamarosan megjelennek az étlapjain a növényi alapú hamburgerek. A termékeket a vegán élelmiszerekkel foglalkozó amerikai Beyond Meat céggel együttműködve alkották meg, és Kanadában tesztelték le először, írta meg a FarmingUK.

A növényi alapú burgerek 2021-ben lesznek kaphatóak a McDonald's éttermekben, és a cég tervei szerint nem sokkal később piacra dobják majd a csirkét helyettesítő szendvicseket is. Ian Borden, a cég nemzetközi igazgatója elmondta, hogy nagyon kíváncsian várják, hogyan fogják fogadni a fogyasztók a McPlant burgereket, ugyanis a McDonald's úgy érzi, hogy kipróbált, ízletes termékekkel fog bővülni a kínálatuk. A McDonald's és a Beyond Meat kanadai együttműködése ellenére még nem lehet biztosan tudni, hogy a nagy étteremlánc melyik beszállítót fogja választani a növényi alapú termékeihez.

A cég a húsmentesség felé való elmozdulást a hús egészségre, a környezetre és az állatok jólétére gyakorló hatásával indokolta. Az Európai Parlament amúgy nemrég utasította el azt a javaslatot, amely megtiltotta volna a növényi alapú élelmiszereknek, hogy hústermékekre utaló elnevezéseket használjanak a vegán termékeken.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu