2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Élelmiszer

Jön a meggyes-citromos és bodzás-citromos Soproni Radler

A 100 százalékban magyar árpából készülő Soproni után itt a kizárólag hazai meggyet és bodzát tartalmazó Soproni Radler.
 
 

Tavasszal kerülnek a boltokba azok a meggy-citrom, illetve bodza-citrom ízű, alkoholos és alkoholmentes sörök, amelyekhez kizárólag Magyarországon termett meggyet és bodzavirágot használ fel a Heineken Hungária. A holland leányvállalat beszállítóinak jelenleg 85 százaléka magyar – hangzott el a társaság beszállítói együttműködések témában megrendezett fórumán.

A Heineken Hungária 1990 óta építi tudatosan a beszállítói kapcsolatait Magyarországon. Nemcsak az alapanyagokat szerezik be honi termelőktől, hanem a fejlesztésekbe és a fuvarozásba is bevonják az itteni vállalkozókat. Előbbire példa a Soproni Óvatos Duhaj, melynek hidegkomlózásához a magyar Flowsystems komlórakétáját használták fel. Utóbbira példa a soproni Kovács Trans 2000 Kft., amelyik 1990 óta partnere a Heinekkennek, részben ennek köszönhetően tudott egyszemélyes vállalkozásból 33, korszerű kamionból álló flottát építeni.

Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára kiemelte: „A magyar kormány – a kis és középvállalkozások mellett – a hazai gazdaság fontos, nélkülözhetetlen szereplőiként tekint a nemzetközi nagyvállalatokra. Ezek nem csupán segítenek kijutni a magyar vállalkozásoknak az európai piacokra, hanem egész szektoruk modernizációját is előmozdítják.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben